Początek. Słodka misja.

„Wyklęty”-recenzja
11 stycznia 2017
Jaki jest chiński smog? cz.1
14 stycznia 2017

Początek. Słodka misja.

Witam serdecznie w moim Słodkim Świecie!
Chciałabym Wam przedstawić krótko idee jakie mi przyświecały podczas tworzenia Manufaktury oraz opowiedzieć trochę na temat mojej słodkiej misji 😉 A początek tego wszystkiego zrodził się oczywiście w dążeniu do kreacji zdrowia poprzez kuchnię . Po pierwsze to zamiłowanie do lepszego odżywiania i stylu życia, a co za tym idzie możliwości dokonywania właściwych wyborów, a także traktowania swojego podniebienia z szacunkiem, nawet jeśli chodzi o dogadzanie sobie w słodkiej formie. Zastanawiałam się w jaki sposób mogę zrealizować swoją słabość do słodyczy, jednocześnie zachowując te wszystkie założenia. Idąc tą drogą odkryłam, że jedzenie może nie tylko dawać satysfakcję, ale wbrew pozorom i wielu przekonaniom może nieść za sobą wartości korzystne dla zdrowia. Wydaje się to nie możliwe? A jednak. Pragnę Was zabrać w słodką i zdrową podróż, abyście mogli przekonać się o tym na własnych kubkach smakowych oraz wizualnych doznaniach.

Mając spore trudności w odnalezieniu legalnej rozpusty poza granicami mojej kuchni, podczas wielu prób i błędów stworzyłam najzdrowsze słodycze na świecie. Dlatego moje trufle to połączenie 100% naturalnej słodyczy pochodzącej z owoców i samych wartości prozdrowotnych każdego ze składników. Gotując czy przygotowując jakikolwiek posiłek dla siebie czy dla rodziny nie używam żadnej chemii. Dlatego w moich truflach nie znajdziecie ani grama z tego co zawierają tradycyjne wyroby cukiernicze. Pozbawione są one cukru, glutenu i laktozy, a także sztucznych wypełniaczy, ulepszaczy czy zagęstników wszelkiej maści. Tworzenie i wymyślanie nowych smaków oraz receptur jest dla mnie w pewnym sensie artyzmem sztuki kulinarnej, do której wkładam całe serce w dbaniu o najmniejszy szczegół. Każda trufelka jest wyrabiana tylko i wyłącznie moimi dłońmi, czyli bez użycia przemysłowych metod. Do ręcznej roboty również można zaliczyć pudełka, które zaprojektowałam specjalnie z myślą o odpowiednim anturażu dla tak niebanalnej słodyczy. Wszystko według zamysłu o ekologicznej naturalności oraz idei slow food.

Dlatego uważam, że to czyni je czymś wyjątkowym i niespotykanym w dzisiejszych czasach.

Wegańska Manufaktura Trufli jest połączeniem nietuzinkowego smaku oraz bogactwa walorów odżywczych. Dzięki niej pragnę promować swoją słodką misję  –  słodycz bez cukru!

Poniżej prezentuję Wam sesję pierwszych trzech smaków jak wyglądają w pudełkach.

2 Komentarze

  1. Anonim pisze:

    Omniomniomniomniomniomniom mniom mniom mniom

  2. Beata Fijołek pisze:

    Wygląda przepysznie! Chętnie przeczytam więcej o słodkościach bez cukru, bo też mam do nich słabość ?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.